Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sedmé místo není sklamání

21. 5. 2009

V sobotu 16.5. Jsme se zúčastnili okrskové hasičské soutěže, která se tentokrát konala v Bělici. Zde se zúčastnilo celkem devět družstev mužů a dvě družstva žen.

 Bohužel už druhým rokem máme problémy nejen dát dohromady družstvo žen, ale kupodivu i družstvo mužů. A to jsme mívali dvě družstva mužů a jedno družstvo žen…… Nakonec jsme jeli do Bělice s jedním družstvem mužů a to ve složení: Josef Červ, Václav Šeba, Dan Šulek, Libor Juračka, Josef Kopecký, Libor Stibůrek a Standa Škrle. Na začátku soutěže jsme všichni prošli disciplínou pořadová příprava a tam jsme dostali jeden trestný bod (Standa ruce při pohovu). Potom následoval oblíbená disciplína požární útok a zde jsme po malém zaškobrtnutí (Pepa šlápnul Vencovi na hadice a tomu vyrval rozdělovač z ruky a musel se vracet) dosáhli slušného času okolo 43 vteřin, což nám vyneslo průběžné páté místo v pořadí. A šlo se na velice oblíbenou stovku…… Tam nám kupodivu vypadla naše opora a olympijská náděj (Dan zapojil proudnici v elegantním pádu až za cílovou čárou) a ani nepodržel relativně mladej Venca a zaběhl podprůměrný čas 28,7 vteřiny (bariéru skákal na druhý pokus). Tak se stalo, že překvapivě nejlepší čas z našeho družstva měl ten nejstarší člen  a to velitel družstva Josef Červ. Libor zaběhl slušný čas který se počítal do celkového pořadí po originálním zdolání bariéry (spadnul z bariéry na prdel, ale ihned bez zaváhání pokračoval dál). Velké přemlouvání nás stála účast na stovce nejmladšího člena Josefa Kopeckého, který si stovku poprvé zkusil na soutěži hned na ostro, ale nevyšel mu krok na bariéře a také musel překážku zdolávat na druhý pokus. Ale i tak je to pro něj velká zkušenost a ponaučení do příštích ročníků hasičské soutěže.

Nakonec jsme obsadili překvapivě až sedmé místo, ale vzhledem k tomu, že všechny družstva splnily požární útok a nikdo při něm mimořádně nezaváhal, beru já osobně časy které jsme dosáhli za úspěch. Družstvu Netvořic, které nakonec vyhrálo, vyšel útok parádně a navíc jejich stříkačka nemá v našem okrsku konkurenci.

Myslím si že se letošní soutěž celkově vydařila a hasiči z Bělice si zaslouží pochvalu za zorganizování této akce.

Ještě se vrátím k úplnému začátku soutěže kdy jsem přihlašoval naše družstvo k soutěži u pí. Evy Vovsíkové. Byl mi dost důrazně připomenut nesmyslný článek v pravidlech pro požární sport pro okres že člen který nemá trvalé bydliště v místě SDH za které soutěží musí požádat o schválený přestup na okresním sdružení hasičů. Za prvé jsme byli na okrsku, ne na okrese a za druhé přestup je z jednoho SDH do druhého, což chápu. Ale přestup z ničeho někam, jen posvěcený okresem, ne. Asi máme málo úředničení. Po vysvětlení okrskovým velitelem p. Antonínem Vovsíkem, že je to opravdu chybný článek v pravidlech, se situace vyjasnila a mohli jsme pokračovat v soutěži. Až celostátní databáze dobrovolných hasičů tuto věc vyřeší.

Všem zúčastněným, ale i těm kteří nám pomáhali při nácviku (byl jen jediný) i Martinu Švecovi, který dělal na soutěži rozhodčího bych rád poděkoval.

 

Josef Červ

Starosta SDH

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

soutěž

(Jana, 23. 5. 2009 17:13)

Ahoj..bohužel mi nevyšlo se přijet podívat a podpořit ale to nebrání abych nenapsala že všichni víme co je pí.Vovsíkova za pí.důležitou že?Každý si řeší mindráky jak umí .Držela jsem vám pěsti a gratulace i za to sedmé místo...